ღ Memories to Remember ღ: Kisah Di Hari Sabtu

Saturday, January 31, 2009

Kisah Di Hari Sabtu

Tadik jam 4 pagi makcik aku baru sampai dari Perak. Time tu aku ngah ngrookkk! Makcik aku datang naik bas, jadik ayah aku la yang ambik sebab ayah aku slalu berjaga malam sampai ke pagi. Jadik masa nak gi dapo tadik nampak satu tupperware, isi kat dalam gelap² ala kap lam ye nga gitu. Hehe! Rupanya makcik aku ni bawak kek coklat! Hahahaha! Sahh! Umah aku dah terkenan kelin.



Kek ni aku ler yang blasah banyak sebab aku dah tak leh makan kek yang aku wat. Kek yang aku wat orang lain yang blasah habis. Ni macam kek coklat chiffon. Makan pon leh tercekik la jugak. Kek ni lekat kat leher aku. Nyaris tak tercekik jek. Dasar tamak! Kihkihkih! Mulai esok aku BAN kaler kelin kat umah nii!! kakakaka!

Ni semalam aku beli Chinese 5 spice a.k.a rempah lima yang betut punya tapi aku lom terai lagik la. Mahait jugak ... Lebih kurang RM 7 botol kecit ni. Rempah lima versi India tu lagik murahhh!! Lepas tu Kuih Racun Nyamuk aku dah jadik Kuih Racun orang. Kihkihkih! Dasar king aku perot buatan China tak bley pakai rempah India.


Tadik petang plak, king aku ajak gi alignment dan balancingkan tayar keta. Memula malas la nak ikut tapi ajak jugak... ikut je la cuci mata kat kedai keta.


Keta aku dah cacat!! Tadak kaki.. Hehe!



Mari² pilih sport rim. Ambik jek mana yang kenan pastu sendirik bayar yek!


Wajib tayang kaki dengan sandal rega sepolo ringgit. Kuikuikui...


Sempat lagik aku bawak BIO OIL dari rumah.Macam tadak kejeeee jek kan kan... Kihkihkih! Aku dah lama beli menda alah ni tapi jarang guna. Sejak kaki aku dah mula merekah akibat alergik makan seafood baru aku blasah wat sapu kat kaki.


Terukkan kaki aku merekah. Ni dah siap sapu BIO OIL. Kalo kering lagik la teruk nampak. Ni kes makan belacan banyak sangat la ni ni. Aku kan antu belacan! Kihkihkih!

Lepas gi settlekan tayar, kitaorang singgah JUSCO Bukit Indah nak beli pemetik api dapur. Ntah da brapa kali minggu ni gi JUSCO ajek. Pekerja JUSCO pon dah muntah tengok lobang idong aku ni. Sampaikan ada beberapa pekerja JUSCO tu tegur "Hai... rajinnya soping!". Aku senyum ajek... Aku kan pemalu orangnya. Kahkahkah!

Lepas jer dari JUSCO, aku ajak king singgah The Pet Family ni. Memula aku ingat kat depan pintu pet shop ni anjen bebetui! Kalo anjen bebetui sure aku kansel nak masuk! Nasib baik la anjen seramik ajek. Ada jugak anjen dalam pet shop ni tapi dalam kandang cermin jek la (dengan nada berani... kakakaka!). Ntah macam mana time nak kuar, aku tak perasan anjen kecit ala bulldog yang pendek ketot tu ada depan kaunter dengan tuannya. Bila king aku sebut jek 'anjen' dan aku terus terpandang anjen tu. Menjerit tak hengat aku dalam kedai tu. Mencecet larik lam kedai. Sampai tuan empunya anjen dari Sgpore tu terus dukung anjen dia. Orang dalam kedai tu pon senyum gelak jek nengok aku jerit ala tarzan tercekit tulang ikan! Aku pedulik hapa! Kalo anjen tu kejo aku, aku melompat atas king aku! Yang penting aku selamat! Kahkahkah!

Sebelum ni penah jugak skalik aku menjerit kat kedai orang, tu kat Klinik Haiwan. King aku anta kucin gi klinik sebab sakit. Memula aku masuk macam dah tak sedap ati! jek. Jadik masa king aku jumpa doktor kat dalam dan aku plak duduk kat luar nunggu, datang la seorang lelaki cina dengan sekor anjen. Wahh!! Mengucap panjang aku masa tuu! Punya la takott! Aku perati jek anjen tu dari luar dengan tuannya yang duk pegang tali anjen. Bila anjen ngan tuannya masuk jek dalam, anjen tu terus nak gi tempat aku. Aku punyalah aku menjerit sambil angkat² kaki atas kusi nko. Nyaris tak panjat dinding jek! Suweyyy punya olang la! Nasib tuannya tarik terus anjen dia bila tengok aku jerit sakan sambil 'say sorry' tersenyum²... Ya ya.. sori nek lori la... nyaris anjen tu nak ciom kaki aku tauu!!

Dahhhhhhhh!! Lupakan kisah anjen² yang dah jatuh cinta kat aku. Hehehe! Sebelum balik tadik plak, sempat singgah kat Taman Tun aminah gi tengok kedai ikan. Jadik king aku belilah 3 ekor ikan ni. Ikan aku pon kaler² kelin gak! Mulai sekarang nama ikan ni 'kelin'! Kakakakakaka!

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 7:54 PM
7 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter