ღ Memories to Remember ღ: Delifrance & Tudung Ekin

Thursday, January 29, 2009

Delifrance & Tudung Ekin

Argghhh!! Penatnya badan. Perot pon dah kenyang... mata dah naik stim carik bantal busuk! Kihkihkih! Hari esok nak hantar adik balik Sabah tapi balik cuma seminggu jek sebab ada hal kat kampong. Jadiknya hari ni si kakak menge'pau' adik blanja makan kat Delifrance. Patutnya si kakak ni ler yang patut blanja adik kan kan tapi ni idak. Biasala.. si adik sayang kakak dan kakak dulunya slalu buli adik. Keh keh keh!

Mulanya kami pegi Delifrance kat Jusco Tebrau City tapiii aarrrghhhh!! Dah tutup rupanya.. Pikir jugak pesal tutup, nak kata makanan tak sedap tak jugak! Mungkin orang tak minat sangat makanan Perancis kot. Kuikuikui! Kebetulan plak tak bawak notbuk... Kalo bawak blehla gi website Delifrance carik cawangan lain di Johor ni. Rupanya ada 2 ajek cawangan... 1 bistro kat Tebrau city dan 1 plak cafe kat The Zon Stulang. Sekarang Delifrance tinggal 1 ajek. Hiskkk!! Jadik kitaorang gi la The Zon.

Ni la The Zon bebas cukai kat Stulang.


Pemandangan laut depan The Zon. Bleh nampaklah Negara Singapore seberang tu... Lambai la skit! Kihkihkih! Nko lambai bangla ka bangunan ka.. lantak ler...

Ni Cafe Delifrance... Tingkat 2.

Ececece... Eksen ni ngah nunggu Lamb Shank.


Tuuuu diaaa Lamb Shank! Alahaiii.. kecit no mangkuk ni. Salad pon takde. Uhukss!! Muntah la korang tengok Lamb Shank ni jekk.. Cuba kira brapa kali aku upload gambo Lamb shank kat sini?? Sapa jawab betutt, nanti aku blanja makan Lamb Shank. Hek hek hek!



Alhamdulillah... Kenyangggg terbongkang!


Nah.. ambik la tulang ni wat baling anjen. Kikiki!



Makan bertiga cuma RM 76.90 dengan diskaun 10% tanpa tax, cuma service charge ajek. Kalo kitaorang makan sebelum ni harga lebih kurang camni untuk dua orang kat Jusco Tebrau sebelum ni sebab ada tax lagik tapi tadak diskaun.


Adehh.. tak larat plak nak berjalan tapi aku teringat mak (mak aku kat Sabah) pesan kim tudung ekin. Adoii... Tudung Ekin la pulak! Jadik kitaorang gi Plaza Angsana. Setiap kali aku lalu kat kedai tudung yang jual cam tudung dalam citer Indon tu mesti aku tanya "Ni tudung Ekin ka??". Mana ler aku tau tudung Ekin ni. Aku slalu pakai tudung cap bawal jek. Bukan cap jempol oke! Hehe! Susah jugak nak carik tudung ekin yang cantik bersaiz kecit ni sebab suma nampak kaler plain jek. Macam Tudung budak skola ler pulak. Kalo Tudung Ekin yang jenis seledang tu ada jugak ler corak yang cantik tapi mak aku nak tudung kecit. Jadik aku carik ler yang kecit.... Mahaiit jugak tudung Ekin ni. Ada yang sampai RM50++...

Setelah ditelek dibelek... Ni aku rasa sesuai tuk mak aku. Ok tak aku pilih??? Lekasss cakap ok!!! Mak aku tak kasik belacan kang kang! Akekeke!

Ni kaler hitam campo pepel... Rega RM20. Berbaloi tak??


Ni plak tudung plain jek... cuma depan tu kaler coklat. Jadik tadak la nampak tudung budak skola sangat... Ni plak rega Rm39. Mahal skit sebab ada 2 bijik manik kat anak tudung tu kot! Mahaiitt nyerr manik tuu.. Kikiki!


what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 8:20 PM
6 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter