ღ Memories to Remember ღ: Anjing SIYAL!!

Monday, January 12, 2009

Anjing SIYAL!!

Seawal jam 3 pagi aku wat apdet ni, aku terjaga dari tido sebab terdengar anjing² menyalak kat luar rumah. King aku plak bergegas turun bawah bila dengar bunyi anjing² menyalak pepagi buta. Bila king aku sibuk carik ubat hydrogen peroxide. King aku sempat bitau kucing kuning digigit anjing. Aku terus bangun tengok keadaan si kuning. Kesiannya kuning sampai terbaring tak bleh bangun. Aku terus panggil anak² si kuning (selalu tido celah pasu² bunga mak) masukkan dalam kandang kucing. Geram betol tau anjing² keling dan cina taman ni. Tak reti jaga anjing ker apa? Kuang jaq! Habis kucing aku kena belasah oleh 5 ekor anjing tadik! Beberapa hari lepas kucin putih plak dikejar anjing tapi nasib baik si putih tu laju berlarik tak macam si kuning ni ala lembik skit. Ni kalo aku bitau jiran kami 'Pak Wan' mampos anjing² tu suma kena tembak mati. Dulu penah skali awal pagi, aku terkejut berok (sib baik tak jadik berok jek) dengar bunyi tembakan awal pagi. Rupanya Pak Wan, jiran kami tembak sekor anjing tak jauh dari depan umah kami. Kalo aku la jumpa anjing² yang gigit kucin aku tu, sure aku start kete lanyak anjing tu sampai mampos!! Kuang jaq punya anjing!! Guard ni plak mana pegi jam 3 pagi tak duk merayau tengok kawasan. Memang nak kena bebel ngan aku ni. Penat bayar bulan², bunyi anjing camtu pon tak leh nak gi tengok. Harap kuning dapat bertahan sampai pagi nanti untuk dihantar ke klinik. Sian kat anak² dia yang masih kecit tu. Masa letakkan si kuning depan kandang anak dia tu, sedey tengok anak² dia peratikan jek mak dier dari luar. Terpaksa alihkan mak dia ke dalam kotak tanak bagik anak dier tengok. Sedey arr!! Tensen! Anjin tak guna! Siap nko anjing! Kalo aku ada lori, aku lanyak jek korang sampai mampos!!!

Labels:

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 3:17 AM
1 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter