ღ Memories to Remember ღ: Popiah Seawed Chips

Monday, December 1, 2008

Popiah Seawed Chips

Selepas jer tolong my king settlekan maklumat² klien , mintak king belanja makan kat luar. Hehehe... Tak ikhlas sungguh nak tolong, siap ada upah belanja makan. Tatau nak makan kat mana. Memula nak gi Jusco Bukit Indah, kut² dah bukak tapi hampeh... Jusco Bukit Indah boleh tahan jugak besar macam kat Jusco Tebrau City. Kalo ada cinema kat situ takyah la aku dan king gi Tebrau City. Bukan takda cinema dekat ngan umah aku tapi cinema kat Plaza Tasek tu aku tak minat! Cinema situ KOTOR dan bau kap lam ye nga. Tak selesa la nak tengok wayang. Kalo cinema kat City Plaza plak bayar parking mahaittt! Choice cuma Jusco Tebrau City. Bila dah tau Jusco Bukit Indah masih lom bukak. Kitaorang patah balik gi Jusco Taman U melantak SUSHI King Bila dah konyang, singgah kejab Jusco beli telor, kulit popiah dan seaweed sebab teringin nak makan Popiah Seaweed Chips HaSue. Dah lama aku tak makan, dulu beli yang dah siap, tinggal masuk perot jek.


Ni la Popiah Seaweed Chips aku yang telah siap digoreng. Sedap sangat²! Makan sambil tengok muvi memang tak benti ngunyah... tup tup dah abis... Hee! Konyang den...

Popiah Seaweed Chips

Bahan-bahan:
  • 1 bungkus kulit popiah
  • 1 bungkus besar dried seaweed (yang sedia dimakan begitu saja tu)
  • 1 biji telur
  • 2-3 cawan minyak masak utk menggoreng
Cara membuat:
  1. Pecahkan telur dalam mangkuk kecil dan pukul sedikit menggunakn garfu.
  2. Sediakan sekeping kulit popiah. Sapu rata telur td di atas permukaan kulit popiah hingga menutupi keseluruhannya.
  3. Susun dried seaweed di atas kulit popiah yang sudah disapu telur tadi dan tutupkan dengan sekeping kulit popiah lagi. Ulang langkah yang sama sehingga kulit popiah/dried seaweed habis.
  4. Gunting kulit popiah yang sudah ber'inti' tadi mengikut bentuk dan saiz yg dsukai. Panaskan minyak dalam kuali dan goreng sehingga kulit popiah agak kekuningan.

Labels:

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 9:45 PM
2 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter