ღ Memories to Remember ღ: Mee Basah

Thursday, December 25, 2008

Mee Basah


Aku 'mengidam' mee ni. Bley sesapa masakkan tuk aku?? Akekeke... Kat Sabah menu ni dipanggil Mee Basah. Bukan Mee Goreng Basah yek dan bukan jugak mee kena tangkap basah macam norman hakim tu . Aku rasa cam nak balik Sabah jek malam ni nak gi makan mee basah. Air liur aku dah meleleh tengok gambar mee ni. Kah kah kah! Ada jugak aku carik² menu ni kat semenanjung ni tapi mungkin kat kedai cina ada la kot tapi tak ndak la aku. Kat sini tadak cina muslim... Kalo kat Sabah dah ramai orang cina kawen campur (Islam). Jadik masakan chinese bleh senang jumpa la...

Sebelum balik dari beraya hari tu, malam sebelum balik sempat gak aku melantak mee basah ni kat Restoran Rasa Nyonya. Kalo Wantan Ho ka Wantan Sup ka, aku slalu gi restoran atas Wisma (berhadapan laut). Tu jer 'port' aku nak makan mee chinese style yang HALAL. Kalo sesapa gi Sabah tu, jan lupa 'tapau'kan mee basah tuk aku... kikikiki...



what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 6:02 PM
0 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter