ღ Memories to Remember ღ: Mak... Nak kirim BELACAN

Saturday, December 13, 2008

Mak... Nak kirim BELACAN

Masa duk surfing, tetiba teringat sok hari ahad . Kat Sabah mesti ada "tamu". Belacan senang dapat kat tamu. Tamu tu lebih kurang macam pasar rabu kalo kat semenanjung. Cuma kat Sabah tamu tu ada hari ahad jek. Jadik aku pon dail nomo henset mak aku....

♫ tiga malam tanpa bintang~ Dan diriku dihimpit penyesalan...~ (caller tune henset mak aku)

"Hello, mak..."

"Hello, aaa..."

bunyi bising ya amat...

"Mak di mana ni?"

"Rumah orang kawen"

"Ooo.. padanla bising. Dengar ka ni?"

"Aaa dengar!"

"Mak, bisuk gi tamu ka?"

"Aaa..? Tamu? Pigi. Kenapa?"

"Mau kirim BELACAN!"

Ayah aku ngah ngadap komputer tergelak bila aku cakap nak kim belacan. Hehe!

"Bah, bisuk mama beli"

"Beli empat bungkus yang besar aa!"

"Aaa, banyak jugak!"

Terkejut mak aku nko... Gila apa makan belacan sampai empat bungkus besar. Kihkihkih!

"Ya empat bungkus yang besar, saiz macam yang mama kirim dulu tu"

"Bah, yala.. Nanti mama beli"

"Bah okeylah... Bye"

"Bye"

Tu la perbualan aku ngan mak aku dalam "bunyi²" sabah. Aku ngan mak aku say bye bye jek.. Huehuehue!

Empat bungkus besar tu! Harap mak aku tak salah beli la saiz BESAR tu. 2 bungkus tuk aku, sebungkus tuk Kak Hana dan sebungkus tuk Kak Noorsha. Tamak aku sampai 2 bungkus tu. Kah kah kah! Lompong la lobang idong aku makan belacan banyak! 2 bungkus tu dah reserved tuk orang² yang berkenaan. Tunggulah yer...

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 9:19 PM
4 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter