ღ Memories to Remember ღ: Ambik Darah

Friday, December 12, 2008

Ambik Darah

Awal pagi lagik dah keluar gi hospital. Kalo pegi lewat alamatnya jadik tugu ler kat spital. Tambah lagik kalo duk kat bandar ni, memang ramai makhluk. Awal pagi tadik pon dah ramai orang. Duduk kat spital tadi adalah lebih kurang 2 jam. Kira ok lagik la tu kan... Disebabkan kesilapan aku, tak pepasal aku kena ambik darah dua kali. Surat untuk ambik darah tu, aku tak bagik suma. Jadik aku bodo piang , bagik sehelai jek. Yela, aku bukan slalu duduk kat spital. Manalah aku tau kan. Nurse yang ambik darah tu pon senyum² cakap kat aku "kan tak pepasal adik kena ambik darah 2 kali". Sebotol dah settle, jadik ada dua botol lagik tercicir. Sepatutnya ambik darah untuk 3 botol kecil... aku dah ngeri tengok jarum . Masa nak ambik darah tu pon, nurse duk belek² lengan aku carik urat.

"Tak nampak urat, urat kecik sangat"

Aku duk peratikan jer...

"Dulu saya pernah ambik darah kat lengan sampai bengkak doktor tu ambik"

Nurse tu belek tangan aku plak...

"Ermm... takpalah... kita ambik kat sini. Kang tak pepasal bengkak tangan anak orang"

Aku sengih... nak tergelak pon ada...

3 tahun lepas aku pernah diambik darah oleh sorang doktor kap lam ye nga sampai naik bengkak urat kat lengan aku, seminggu tak baik! Sampai biru² urat aku bengkak... Bila aku datang ambik darah kali kedua doktor tu siap tanya kat aku "Eh, apsal bengkak tak baik lagik ni?". Boleh pulak dia tanya aku cenggitu . Nak aku lepuk ajer ... Dah dia yang ambik sampai jadik cenggitu. Kesannya, lengan kanan aku ni mudah ajer lenguh.



Ni dua kesan jarum masa ambik darah tadik... Sila abaikan taik lalat. Nasib baik nurse tu pandai. Kalo kena nurse yang tensen. Kang aku plak ganti ambik darah dia...



Ni gambo ambik darah awal tahun. Kualiti kamera handphone dan pengambaran dalam bilik mandi. Huehuehue! Ambik darah sebab nak tahu jenis darah. Kesian kan, dah 20 tahun lebeh hidup pon masih tatau jenis darah. Keh keh keh! Ni doktor kap lam ye nga jugak yang ambik. Sadis tak sadis lengan aku dikerjakan...

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 12:17 PM
0 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter