ღ Memories to Remember ღ: Dah Balik

Monday, December 8, 2008

Dah Balik

Alhamdulillah... Selamat jugak aku sampai ke rumah. Sepatutnya aku balik hari semalam tapi memandangkan ada masalah yang tak dapat nak dielakkan terpaksa balik hari ni. Hari pertama bertolak lepas maghrib dan sampai Sg Buloh lebih kurang jam 11 lebeh. Aku dapat tau yang pakcik aku ditempatkan kat Hospital Sg Buloh. Kebetulan dekat ngan rumah kawan king aku.

Lebih kurang jam 5 petang semalam, gi hospital selepas isi perut kat The Curve. Hari pertama melawat masih aku masih tak kuat semangat nak tengok pakcik kat ICU. Kata nenek masih koma. Hanya king aku jer gi tengok.

Sebelum balik tadi, skali lagi ke hospital. Kali ni aku cuba kuatkan semangat nak tengok pakcik. Bila nampak jer pakcik terlantar atas katil dengan penuh wayar dibadan. Aku nak bercakap tak boleh apatah lagi nak pegang pakcik aku pon, aku tak ndak. Takut kesedihan aku tak terkawal. Aku dah cuba tahan² air mata yang dah bertakung. Kaku bila tengok pakcik aku yang dulunya seorang yang "huha-huha" dan rapat dengan anak² sedara, sekarang dah terbaring koma atas katil. Bukan saja limpa dah dibuang, malah 5 organ lain termasuk jantung dah "failed". Tu yang dikatakan oleh adik pakcik aku. Ya Allah.. sedihnya...

Macam mana pon kami terpaksa pulang jugak hari ni sebab nak settlekan hal lain. Aku memohon pada Allah agar pakcik kembali sehat... Amin..


♥ Badan terasa penat... letih! Nak makan pon tak lalu walaupon perot terasa lapar...

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 10:20 PM
0 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter