ღ Memories to Remember ღ: Acupuncture

Friday, December 5, 2008

Acupuncture

Tadi bawak ayah gi kedai acupunture pak aji noor. Dah sebulan ayah aku sakit dan batuk² tak baik² walaupun dah jumpa doktor siap injek lagik tapi tak jugak baik. Kalo jumpa pak aji ni kompem baik. Huehuehue! Aku? Aku memang tak sanggup jumpa pak aji ni. Takut kena acupuncture dan bekam . Sakit wooo! Masa sakit dulu, aku penah kena acupunture 4 jarum cucuk kat kaki. Ngeri tak ngeri! Pastu, kali kedua datang aku kena bekam plak! Kulit pinggang aku abis kena tonyoh, macam tersiat² kulit aku. Nangis tak nangis menjerit! Sampai meleleh air mata aku. Sadis!



Kitaorang tengah tunggu pak aji datang... Eh!! Tu apsal plak ada kap lam ye nga lalu tu... Kaco tui!


Ni nama dan nomo telefon kedai pak aji. Kalo ada yang sakit² tu bleh la jumpa pak aji ni. Insya Allah boleh baik. Huehuehue... macam promote la pulak! Pak aji ni chinese tapi muslim...





Banyak tak banyak sijil² pak aji ni. Memang orang paling berpengalaman dalam bidang ni. Jadik tadaklah keraguan.



Pak aji tengah menonyoh kulit ayah untuk bekam.... tonyohhh jer aji!!


Ni la bekam, bekam mengunakan buluh bukan bekam moden macam sekarang. Ni badan ayah aku ok, bukan badan aku...

Kalo nak dibandingkan bekam buluh dengan bekam menggunakan lintah. Lebih baik bekam buluh. Sekarang ni memang popular orang buang darah kotor dengan lintah. Bagi aku, aku takut dengan kuman yang dibawa oleh lintah yang akan masuk dalam badan kita. Tu bergantung dengan kebersihan orang yang memelihara lintah untuk bekam menggunakan lintah. Geli aku wehh!! Ayah aku ada citer, pakcik yang buat rumah depan rumah aku ni penah bekam menggunakan lintah untuk buang darah kotor. Bukan makin baik, tapi makin membengkak sampai masuk wad specialist tau! Hah! Habis duit beribu...

Sempat jugak aku rakam video ayah aku terjerit kena bekam untuk koleksi tapi taklehlah nak diupload. Kang popular ayah plak aku kat internet ni dengan video kena bekam. Tak pepasal TERmasuk plak kat YOUTUBE. Hikhikhik!

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 8:26 PM
0 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter