ღ Memories to Remember ღ: Muffin Topping Pudding Kastad

Monday, November 24, 2008

Muffin Topping Pudding Kastad



Dah lama nak wat muffin tapi aku ni jenis MALAS dengan banyak bahan. Sukatan pon suka ikut sukatan guna CAWAN. Muffin ni aku toppingkan dengan PUDING KASTAD saja sebab makhluk² dalam rumah ni KURENG makan topping butter cream, fresh cream atau coklat terutama ayah aku. Ayah aku ni taste lain macam skit tapi kekadang dia belasah jugak. Opss! TERmengumpat plak!



*Update* Resipi Topping Pudding Kastad

Bahan-bahan:
  • 1 cawan tepung kastad
  • gula (ikut citarasa masing²)
  • 5 cawan air
Cara membuat:
  1. Tepung kastad, gula dan air disatukan dan disebatikan agar tidak berketul.
  2. Masak hingga menjadi pekat. Sentiasa gaul dan api jangan terlalu kuat.
  3. Bila dah pekat, tutup api dan curah atas muffin dan sejukkan.
Kalo nak pudding kastad lebih sedap campur dengan susu cair. 5 cawan air kurangkan kepada 4 cawan air dan 1 cawan susu cair. Tepung kastad lebih suka guna tepung lady's choice sebab wangi. Kalo nak buat ½ cawan tepung kastad, air 2½ cawan saja... Sonang kan? Buat untuk layer kek pon sedap.


Labels:

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 2:35 PM
2 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter