ღ Memories to Remember ღ: Cryptload V1.1.5

Sunday, November 16, 2008

Cryptload V1.1.5

Nak share skit satu program namanya Cryptload. Sesapa yang suka mendownload file² kat RapidShare.com RapidShare.de Megaupload.com bleh guna program ni. Macam aku ni suka mendownload movie², lagu², games kat rapidshare tapi tensen sebab tarak PREMIUM ACCOUNT kat rapidshare. Jadik aku terai program ni tanpa kita mengawal.. yela.. nak copy paste link satu persatu la... nak restart router la, kan tensen kan kan. Program ni automatik restart router dan auto download file² yang dah di'paste'kan link dalam program ni. Senang.. goyang kaki...buat taik mata ja. Kalo nak tau apa program tu bleh pegi Cryptload tapi aku tak suggest program tu di download kat website Cryptload tu sebab kalo sesapa guna antivirus cap ayam yang tak dapat detect virus kat file dari website tu, baik tukar antivirus yang lebih baik. Memang ada beberapa virus yang diletakkan di dalam file tu oleh tuan empunya program antaranya pak trojan... netcat... dan paling selamat tanpa virus bleh download kat link di bawah ni memang bersih, suci tanpa melamin. Hak hak hak




Disini disertakan sedikit setting untuk program tu bleh restart router sendirik... Jadik ikut step by step yer.. jangan main skip plak! (untuk yang mengunakan browsing firefox sahaja)



Pertama sekali, sesapa yang mengunakan firefox kena download add-on ni dulu kat sini Live HTTP Headers Plugin


Lepas itu, baca instruction kat Cryptload Wiki



Login router, Lepas tu klik Live HTTP Headers. Biarkan Live HTTP Headers running. Kemudian disconnect router dan connect balik.



Bila dah connect dan Live HTTP Headers run dengan baik. Klik save all... Save sebagai .txt


Kalo ter'save' file berupa di atas... 'Rename'kan file sebagai .txt seperti dibawah


Masuk website Cryptload. Klik Services


Klik CLR Creator



Klik Next Step


(a) Nama router... Letakler apa² nama janji bleh ingat nama yang diletakkan tadi.
(b) Klik Next Step


Oppss... terlupa nak tukar kaler (a) dan (b) tu...

(a) Bukak file .txt tadi. Copy dan paste ke dalam ruang ni.
(b) Klik Next Step


Lepas tu akan keluarlah command² macam gambar di atas. Bolehlah klik Download myRouter.clr



Ni save saja kat disk...



(a) Akan nampak file myrouter.clr
(b) All files
(c) Klik save (save kat folder router yer..)



Open program Cryptload.exe. Gi kat Options -> Router


(a) Carik nama router yang telah di'create'
(b) IP adress
(c) Username untuk login router
(d) Password


Dah Settle!!

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 2:56 PM
0 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter