ღ Memories to Remember ღ: Anak Jawa

Tuesday, September 2, 2008

Anak Jawa

Dalam lif gasak bergambar

Hari ni aku tadak keja lain skodeng site adik² sepupu aku. Terutama budak sekor ni. Aku dengan selamba badak sumbu grab gambar tunjuk suar boxer dari site dia. Gasaklah! Koleksi gambar dia ada yang menarik yang diambil dari kamera henset dia sendirik dan salah satunya gambar ni. Adakah patut tunjuk suar boxer yang murah tu. Hek hek hek. Gambar lain yang ada suma dari kamera aku dan pakcik aku yang diambik masa datang Johor bulan lepas.

Cilok gambar dari site dia. Baju hitam...

Dulu masa dia kecit gemuk gedabak. Nama panggilan pon bulat tapi sekarang nama tu tak lekat lagik sebab dia dah tak membulat macam dulu. Anak bajau campo jawa indon. Aku plak anak bajau. Ada skit jawa johor belah mak. Keluarga aku keturunan Sharif belah bapak, Sharif mana aku pon tatau. Malas aku nak tanya sal keturunan ni. Kalo ikutkan nama aku ada Sharifah. Ohh tidak! Aku tanak jadik Sharifah Aini. Teringat masa dia kecit, dia tanak anak jawa. Nak anak sharif. Oleh sebab bapaknya jawa, jadik dia anak jawa. Kih kih kih!

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 1:32 PM
0 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter