ღ Memories to Remember ღ

Thursday, September 29, 2011

Raya Rumah Sis Lin

Hujung mingu lepas adalah hari hujung minggu terakhir raya. Selagi raya tak habis.. selagi tu la ramai orang menjemput beraya termasuklah rumah Sis Lin. Aku pon tatau dah brapa kali Sis Lin dok tanya bila nak datang umah beraya. Kikiki! Akhirnya sabtu malam ahad tu aku nekad gak nak gi umah Sis Lin. Kang kempunan plak Sis Lin nak jumpa pengembala kambeng ni. Kahkahkahkah! Muntahhhhh!

Disebabkan kekenyangan marathon raya dari pagi, malam plak ada 3 buah rumah nak gi beraya... tu pon siap suh FIL wakilkan satu rumah.. aku dan king 2 rumah. Last rumah Sis Lin aku suh hidang air teh jek sebab tak larat dah nak makan. Kehkehkeh!

Nak pi rumah Sis Lin ni bukan la susah sangat tapi TERmasuk taman dalam taman.. ambik nko.. jauh jugak jalan padahal rumah sebelah Jusco Bukit Indah tu jek. Jenuh pusing2 lam taman. Kahkahkah!


Akhirnya sampai jugak kat umah Sis Lin. Terpegun jap tengok umah dia macam hotel nko. Dah macam upah Intertior design aku nengok tapi rupanya hubby Sis Lin ni pandai mendeco umah. Borak2 sampai terlebeh borak dah kol 1 pagi. Bukan kitaorang yang terlebeh borak tapi King ngan hb Sis Lin yang terlebeh-lebehnya berborak. Kuikuikui!

Dalam sibuk orang lelaki berborak.. kitaorang sibuk bergedik depan kamera.


Ni posing ayu tapi keayuan ditutupi dengan montot kamben.. Akekekeke!


Sis Lin ngah promote kamben comel tuu... Prottttt!! Oppss.. kamben terkentut!



Tak habis2 lagik ngan kamben comel tu. Kikikiki!

sebenarnya banyak gambar ambik tapi banyak blur... Dah lama tak guna kamera kecit, mogok letteww!!


Mekaseh Sis Lin layan kitaorang malam tu sampai rasa tanak balik dah... Akekekekkeekeke! Nanti kita gader2 lagik k...



what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 3:41 PM
21 people in the crowd heard my words

Tuesday, September 27, 2011

Happy Birthday AYAH bukan AHYA... Ekekekeke

Semalam selebret besday FIL. Selebret sefamili jer... Jadi takda la wat makan2 bagai. Order cupcake Red Velvet dan puff cheese sekotak kat Ummi Eyna. Makanan sampingan Roti cecah kari daging, air longan kelapa laut dan kacang.


bdayayah


Masa aku nak cop gambar ni... aku duk gelak mengekek sorang. Apsal lah aku baru perasan Sweet 54 AYAH jadik Sweet 54 AHYA. Wakakakakakakaka! Adoiii! Padan ler MIL aku cakap ni bunyi arab. Kikikiki! Agaknya juling mata aku semalam. Tak pepasal dah jadik besday apek. Kikiki...Takpa lah.. dah selamat pon umo 54 tawon :p Cupcake wrapper dan topper design oleh taukey Little Colour Shop. Hekhekhek! Tema FIL aku ni jenuh nak pikir apa peberet FIL aku. Lelama dok pikir baru ingat FIL aku suka neskepe jadi tema kopi la kan :D


karidaging


Roti cecah kari daging... Air tangan aku. Ahaks!


longan

Longan kelapa laut madu... Pencuci mulut yang sedap dan simple! Bahan cuma 1 atau 2 tin longan (jenama hosen sedap skit) + 1 tin Kelapa laut madu (jenama hosen) + ais kiub. Masukkan semua bahan lam mangkuk besar dan kacau skit. Settle!


Ni nak cita sal virus blog plak. Sabtu lepas blog aku kena virus cinta dari CEO blog. Kalo Kak Nor tak bitau kat FB, aku pon tatau blog aku kena serang virus cinta ni. Jadi ada beberapa entry aku terpaksa close dari public sebab entry2 tersebut ada suntikan virus cinta dari CEO blog. Jadi kalo ada entry yang korank nampak sebelum ni dah takda, entry tu la yang kena virus. CEO blog dengki lettewwww sebab cintanya ditolak!! Susah jadi pengembala kamben ni. Ramai sangat peminat. Ahaks!

Aku pon tatau ler mana datang virus tu sebab 24hb dan 25hb aku langsung tak bukak blog sebab sibuk marathon jemputan raya. Sampai senak perot aku dan dapo pon coti masak. Best memang best dok Johor tapi orang yang keja yang banyak que order cam aku ni susah skit sebab asik tertangguh jek keja. Huhuhuhu! Maunya aku tak merempit nak siapkan design2 kastemer. Uwaaaaaaaaaaa helppppp!! Jadi blog ni pon sekadar marathon update jugak pastu senyap. Kalo tak terbalas komen tak terjengah memana blog, jangan majuk2... nanti kita bagi hadiah bulu kamben sorang satu. Kehkehkeh!


what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 12:50 AM
1 people in the crowd heard my words

Friday, September 23, 2011

Dapat Hadiahhhhh Weeeeeeee

Weeeeeee.... Dapat parcel dari orang jauhhhh... jauhh kat Sabah. Akekekekeke! Aler kampung sendirik :P


Hadiah_Suraya


Excited ni nak bukak tapi sempat posing lu. Harus la kannn :P

Hadiah_Suraya2


Amboii.. kotak lap u lap u... :D Hadiah dari kajen cayam bucuk bacin sempena besday aku 14sept lepas :P Meh kita bukak apa isi lam kotak ni. Jeng jeng jengggggggggg


|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V



Hadiah_Suraya3


Kambengggggggggggggggg!!!! Kikikikikiki... Baju pon kamben nkoooo! Agaknya kalo aku pakai gi jenjalan ni orang mintak otogerap tak??? Ngeh ngeh ngeh!


Hadiah_Suraya5


Hehehe.. macam2 jenis kamben ada


Hadiah_Suraya4

Macehhhh kajen bagi hadiah kamben banyak2 ni. Tahun depan bagi kamben idop plak eh. AKekekekkekeke! Lap u la... :D

what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 8:42 PM
3 people in the crowd heard my words

Thursday, September 22, 2011

Bakhlava

Akhirnya terlepas ngidam aku makan bakhlava. Yo yo oo jek ngidam.. kuikuikui! Kebetulan ex-jiran aku plan nak balik Mesia. Aku sempat ler kim bakhlava air tangan pak arab :P Kat arab nak beli manisan bukan sebijik2 tapi men kilo2. Dengan konpidennya, aku kim la 2 kilo... padahal kat umah berempat jek. Tamak betol! Yang kelakarnya tu, kim dari bulan Januari tapi baru dapat makan bulan lepas. Kalo ngandung dah lama branak! Kikiki! Tapi tak kesahlah sebab tu pon bukan salah ex-jiran tapi pak arab sana yang tak kasik ex-jiran tu balik awal. Muehehehehehe! Mekaseh banyak ex-jiran, macam2 bagi rasa termasuklah kek arab, kurma fresh, buah delima dan air zam2... lap u la :D


Baklava3

Macam sarang burung pon ada.. :D

Baklava4



Sedap lemak manis...


Baklava2


Penuh dengan kekacang...

Separuh aku bagi mak aku kat Sabah, dapatlah dorang merasa air tangan pak arab :P Tapi awas!! Sapa2 yang ada kencing manis... Jangan coba2 makan banyak yeaaa!! Nanti kena poton kaki :P


what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 11:38 AM
2 people in the crowd heard my words

Wednesday, September 21, 2011

Dapat Hadiah Kukis!

Oppss.. Sebelum tu tuan tanah nak bagik amaran gambar2 yang diupload bersaiz besar. Tuan tanah suda tukar setting yea. Jadi jangan julin mata tengok gambar2 sudah membesar... He he!

Ni cita dah basi... Bulan posa ari tu Kak Noorsha wat contest teka biskut. Masa tu saja jek jawab, kebetulan depan pc *ceh.. memang slalu depan pc pon kehkehkeh! Tak sangka aku jawab dulu dengan betul! Weeeeeee!! Dapat lah sebalang kukis raya freeeeee! Tapi hadiah dapat lambat la, seminggu raya baru dapat sebab nak tunggu tuan yang nak bagi tu datang beraya kat umah. Hehehe! Pastu datang tak roger2 awal, dapatlah cekodok geragau cicah kari daging. Kihkihkih! Geragau import dari Sabah tauuu. Hiks!


almondlondon_KakNoorsha


Almond London style baru, badam kat luar :P


almondlondon2_KakNoorsha

Jemput2.. ambik bekas kertas tu jer.. Ekekeke!

Mazola3_KakNoorsha


Dah dapat sekut Almond London, dapat plak sekut Mazola Peanut Butter. Ni kira dapat sebalang kukis, free lagi sebalang kukis. Ngeh ngeh ngeh!


Mazola2_KakNoorsha

MIL aku jek habiskan kukis ni sebab dia hantu kacang :P

Mazola1_KakNoorsha


Mekaseh banyak Kak Noorsha. 2 tahun lagi dapat lagi kukis free kan kan kan... Akekekeke! Lap u laa :D


Nota kaki kambeng: Tahun ni memang banyak dapat kukis subsidi. Mekasehh kak Noorsha, Kak Nor dan Kak Leen. Tahun depan sapa nak sponsor sekut leh isi borang. Hahahaha! Mekacehhh semuaaa! Lap u ol... *sambing flying kish


Nota kaki kambeng lagi: Sila tinggalkan komen dan komplen samada entry ini terlalu besar untuk screen monitor/laptop anda atau menyusahkan anda nak baca atau memenatkan anda nak scroll kiri ke kenan atas ke bawah.. akekekeke! Nanti aku akan setting semula... Bukan per.. sebab monitor aku ni lebar... Memang sesuai jer ngan monitor aku.. kuikuikui.. Mekaseh tinggalkan 'komplen' anda :P


what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 12:33 AM
4 people in the crowd heard my words

Tuesday, September 20, 2011

Red Velvet Cupcake

Redvelvet_kakummieyna2
Cupcake yang dijanjikan semalam nak update. Hehehe! Cupcake Red Velvet dari Kak Ummi Eyna. 1st time makan Red Velvet ni walaupon sebelum ni kecoh sal kek ni dorang kata sedap sangat! Ye ker sedapp?? Memang sedap ponnnn!! Hee! King pon kata sedap! Kalo ikutkan king tak minat makan cupcake tapi RV ni dia suka lak. Katanya leh order. Weeeee!! Macehhh banyak Kak Ummi Eyna :D



what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 11:45 AM
2 people in the crowd heard my words

Monday, September 19, 2011

Majlis Tahlil & Marhaban

Alhamdulillah... Selamat sudah buat tahlil arwah atok king dan sekali ngan Marhaban.


Ini lah menu kitaorang semalam...


Dessert2 dan kek yang sedap sponsor dari bakery2 homemade antaranya...


Tart Cheese dari Zdiniycupcakejb. Memang suka ngan shell ZZ yang cruncy ni. Slalu order shell jer kat dia ni. Hehe!


Puff cheese dari Kak Ummi Eyna. Puff inti cheese ni memang special dari Kak ummi. Slalu rasa puff biasa jer, yang cheese ni memang sedap dan kak Ummi siap bagi cupcake tuk makan sendirik.. Nanti kita update yer :D



3 jenis kek dari Kak Hamnira Delights. Ni kek marble ni antara produk popular Kak Hamnira. Suka kek marble ni, lembut jer... Orang tua2 memang suka apatah lagi orang muda cam aku ni. Ahaks!



Kek pisang pon sama macam kek marble.. lembut keknya!


dan special kek air tangan ibu Kak Hamnira, Kek buah kukus :D Besttt sangat!


Disebabkan Kakak2 yang baik hati ni sudi sponsor dessert untuk majlis kitaorang semalam. Aku juga sponsorkan tag untuk promote. Yela... yang hadir semua cikgu2 sekolah MIL dan member king, haruslah promote skali kannnn. Hehe! Tak lupa jugak angpau tag dan sticker design untuk Kakak2 yang baik hati, cantik, cun (bodek lebeh skit... hahahaha). Mekaseh banyak yang tak terhingga buat ZZ, Kak Ummi Eyna dan Kak Hamnira sudi sponsor dessert dan kek yang sedap2 tuk majlis tahlil dan marhaban semalam. Semoga Allah melimpahkan rezeki yang tak terhingga buat kalian :D aminnn ya rabb...





what did i do so wrong that you had to leave me alone ... at 6:01 PM
3 people in the crowd heard my words

The Lover

  • ♥Jiya
  • ♥Queen
  • ♥Virgo
  • ♥Malaysia
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  • as i walk alone in the cold rain,
  • my mind drifted away to the past.
  • to what we used to be
  • to the secrets we used to share.
  • how i wish you were here with me,
  • sharing the umbrella
  • in this lonely yet cold night.
  • whispering sweet nothings in my ear
  • i miss you so much.
  • ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Wishes

  • ♥Barbie Doll kembar..
  • Kamera DSLR
  • ♥Kontrol Amarah
  • Mo jadik tokey...
  • ♥Berat badan 47-50kg

Loves

  • ♥Kamben
  • ♥Belacan
  • ♥Kek
  • ♥Hadiah
  • ♥Tido
  • ♥Komputer
  • ♥Kamera
  • ♥Jalan² cari pasat

Hates

  • ♥Lipas
  • ♥Kumbang
  • ♥kurus
  • ♥Anjen

Notes

    Gambar-gambar dalam blog ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA tuan rumah bernama JIYA seorang pengembala kambeng. Jika ingin menggunakan gambar-gambar hak milik tuan tanah sila dapat keizinan dahulu yer. Jika TERambil *erkk ada ker istilah TERambil?? Hehe sila KREDIT ke 14sept's Blog. Sebarang komen, pandangan dan pertanyaan sila email callmejiya[at]gmail[dot]com

Audience

    Klik Me!!!






Once Upon A Time


Gotcha!

My Baby

    ♥ 1st baby boy (15 April 09 - 29 Julai 09)

Little Colour Shop


E.zi Photography


Bla Bla Bla Blacan

I will follow you~ Follow you wherever you may go~

Hit Counter

  • free hit counter